Печено пиле с масло и лайм

07/02/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Усещате ли аромата? Неустоим е! Обзалагаме се, че тази рецепта ще събере поне 1000 лайка "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 007
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, сложете го в купа, добавете зехтина, подправките и сока на един лайм. Разбъркайте до еднородна смес.

Поставете пилето в тава, намажете го с половината от получената смес и хубаво с ръце втрийте сместа от всичките му страни.

Почистете скилидка чесън и я счукайте, добавете я към останалата половина от маринатата. Разбъркайте и я изсипете в кухината на пилето. Набодете втория лайм с нож на няколко места и запушете отвора на пилето с него.

Сипете виното и 50 мл вода в тавата, като внимавайте да не отмиете подправките от него, сипвайте около пилето, не върху него.

Покрийте с алуминиево фолио и сложете тавата във фурната.

Загрейте на 180 градуса и печете пилето покрито за час. Махнете фолиото и допечете за още 10 мин до получаване на златиста кожичка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!