Печено пиле с масло и лайм

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Печено пиле с масло и лайм
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Усещате ли аромата? Неустоим е! Обзалагаме се, че тази рецепта ще събере поне 1000 лайка"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1300 г цяло
  • масло - 50 г
  • лайм - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л пушен
  • червен пипер - 1к.л пикантен
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, сложете го в купа, добавете зехтина, подправките и сока на един лайм. Разбъркайте до еднородна смес.

Поставете пилето в тава, намажете го с половината от получената смес и хубаво с ръце втрийте сместа от всичките му страни.

Почистете скилидка чесън и я счукайте, добавете я към останалата половина от маринатата. Разбъркайте и я изсипете в кухината на пилето. Набодете втория лайм с нож на няколко места и запушете отвора на пилето с него.

Сипете виното и 50 мл вода в тавата, като внимавайте да не отмиете подправките от него, сипвайте около пилето, не върху него.

Покрийте с алуминиево фолио и сложете тавата във фурната.

Загрейте на 180 градуса и печете пилето покрито за час. Махнете фолиото и допечете за още 10 мин до получаване на златиста кожичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: