Пърленки на грил тиган

07/02/2017
Христилияна Личеваот Христилияна ЛичеваПомощник Готвач 2x
"Грил тиган и масълце - това е нужно за приготвянето на най-вкусните пърленки "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 705
  • Преглеждания за месеца6704
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1 кубче жива
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • краве масло - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - около 900 г
  • краве масло - за помазване

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В него се преви кладенче и се начупва маята. Прибавя се и хладката вода. Разбърква се хубаво.

След това се добавят и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за около 25 минути. Тестото трябва да е завито и да е на топло.

След като втаса тестото, се разделя на малки топки с големина на юмрук. След това всяка топка тесто се разточва леко и се пече на грил тигана. Грил тиганът се слага да се сгорещи на котлона и се помазва леко с олио.

След като се сгорещи, се слага пърленката. В купа се разтопява кравето масло.

Пърленката се помазва от двете страни с разтопеното масло. След като са готови пърленките, се слагат под капак. Поднасят се топли.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар