Яхния със свинско

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931517021
Яхния със свинско
Снимка: Румяна милчева
2 / 3
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Някой каза домашна яхния със свинско и гъби и веднага огладняхме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг за готвене
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • картофено пюре - 50 г сухо
  • соев сос - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • шарен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме свинското месо със соев сос, лимонов сок и шарен пипер, оставяме го да престои поне 1 час. През това време нарязваме праза на колелца, широки около 1-1. 5 см. Главата лук режем на полумесеци. Гъбите на средна големина и чушките на ивички.

Слагаме дълбок тиган с малко олио да се загрява и слагаме да се запържва лукът. След около 5 минути прибавяме и праза да се запържи за 3-4 минути, когато са готови ги махаме от тигана.

Отново наливаме малко олио и слагаме да се запържват чушките за 3-4 минути и след това добавяме и гъбите, пържим още 5 минути и махаме от тигана.

Отново се налива малко олио и като се загрее слагаме месото да се запържи отвсякъде до зачервяване. Когато е готово изсипваме при него другите неща и добавяме червен пипер, риган, черен пипер, сол. Наливаме вода два пръста над продуктите.

Оставяме да се готви 30 минути на слаб огън. След това добавяме разбитото с вода картофено пюре, разбъркваме и готвим още 10 мин. Оставяме малко да се охлади и сервираме по желание с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: