Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма, праз и извара

Баница с кайма, праз и извара

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
2212237130
Баница с кайма, праз и извара
Снимка: Ели Николаева
1 / 2
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Така ще хапнете, че няма да може да дишате, и пак ще питате за допълнително!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет кръгли одрински кори
  • праз - 750 г
  • кайма - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 200 г
  • масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушава се праз, към него се прибавя каймата. При готовност на каймата се добавят изварата, яйцата и се разбърква.

Корите се намазват с разтопеното масло, разстила се плънката и се навива на руло.

Така докато свършат корите и сместа. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: