Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен в хартия лаврак

Печен в хартия лаврак

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Печен в хартия лаврак
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусно и здравословно, без компромис!"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • пресен лук - 4 стръка
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • копър - 5 - 6 стръка
  • сол - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистения и измит лаврак поръсете със сол отвътре и отвън. Пригответе си лист хартия за печене за всяка риба, с такава големина, че да може след малко рибата да се завие.

Поставете всяка риба върху лист хартия, а под нея сложете 3-4 шайби лук. Вътре в рибата капнете малко зехтин и сложете 2-3 кръгчета лимон и накълцан пресен лук. Поръсете с копър и черен пипер.

Направете няколко резки по гърба и в прорезите капнете малко зехтин. Увийте лаврака в хартията хлабаво.

През това време загрейте фурната. Сложете рибата с хартията в тава да се пече на 200 градуса за 20 минути с вентилация, а след това отвийте, по-скоро изрежете с ножица и отстранете горната част на хартията.

Запечете лаврака за още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Станкова
Даниела Станкова
Уникално вкусно! Само си спестих пресния лук, защото ми идва малко в повече лученото, но наистина невероятна рецепта! Ще бъде вече част от седмичното ми меню, горещо препоръчвам!
25.07.2021 23:07
3
1