Чеснов сос за рибни ястия

23/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър32486564
"Подчертайте вкуса на приготвените от вас рибни ястия с този неустоим чеснов сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 165
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 2 с.л. + 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • рибен бульон - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - млян, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.

Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка с 1 ч.ч. горещ рибен бульон, получен от варенето на рибни перки, глави, кости и т.н.

След като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар