Охлюви по моряшки

09/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Освен страхотни рибни деликатеси и вкусни яхнии, моряците знаят и тайната на вкусните охлюви и са готови да я споделят с вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 637
  • Преглеждания за месеца978
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива добре охлювите и ги сваряваме. След това ги изваждаме от черупките и ги почистваме.

Изчистваме лукчетата и ги попарваме с вряла вода. След това ги изцеждаме.

Измиваме гъбите добре и ги нарязваме на ситно.

В половината зехтин запържваме лукчетата и гъбите.

Отделно запържваме кромидия лук, който е нарязан на филийки. Добавяме охлювите и добавяме сол на вкус. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода и оставяме да заврат. Когато това стане, добавяме лукчетата, гъбите и черния пипер.

Похлупваме ястието и го оставяме на тих огън до готовност, като трябва да остане малко сос.

Преди да го свалим, добавяме наситнения магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар