Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Охлюви по моряшки

Охлюви по моряшки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Охлюви по моряшки
Снимка: NEVI
1 / 2
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Освен страхотни рибни деликатеси и вкусни яхнии, моряците знаят и тайната на вкусните охлюви и са готови да я споделят с вас"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 кг
  • лукчета - 1 ч.ч. дребни
  • гъби - 1 ч.ч.
  • зехтин - 8 с.л.
  • кромид лук - 2 глави
  • сол
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 15 - 20 бр. на зърна
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива добре охлювите и ги сваряваме. След това ги изваждаме от черупките и ги почистваме.

Изчистваме лукчетата и ги попарваме с вряла вода. След това ги изцеждаме.

Измиваме гъбите добре и ги нарязваме на ситно.

В половината зехтин запържваме лукчетата и гъбите.

Отделно запържваме кромидия лук, който е нарязан на филийки. Добавяме охлювите и добавяме сол на вкус. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода и оставяме да заврат. Когато това стане, добавяме лукчетата, гъбите и черния пипер.

Похлупваме ястието и го оставяме на тих огън до готовност, като трябва да остане малко сос.

Преди да го свалим, добавяме наситнения магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: