Макарони на фурна с бешамелов сос

08/02/2017
Мийрем Самиот Мийрем СамиНовак
"Вкусотия по италиански - днес това е любимият ни филм "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 188
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • макарони - 400 г
  • пилешко месо - 350 г сварено
  • моркови - 1 бр
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 2-3 литра подсолена вода. Сложете вътре макароните и варете около 10 минути на умерен огън. Отцедете ги.

Пилешкото месо се накъсва на ситно. Сварете морковите и ги нарежете на малки кубчета.

Запържете брашното в маслото, при непрекъснато бъркане с тел и добавете постепенно прясното мляко.

Посолете и оставете да къкри за 6-7 минути. Разбийте яйцата и добавете отново при непрекъснато и интензивно бъркане към соса.

В една голяма купа смесете всичко и в намазана тава изсипете. Отгоре се поръсва с кашкавал и се слага в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите