Тиганички без яйца

24/03/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Тиганички без яйца, но с много мерак - чудесна закуска, хубав старт на деня!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 084
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко, докато шупне и го разбийте хубаво с оцета, маслото и ванилията.
Пресейте брашното, солта и бакпулвера и добавете към течната част.

Бъркайте с бъркалка само, колкото да се смеси - не прекалено дълго и не е нужна консистенция.

Оставете на топло да втаса за 15-20 минути и с втасването тестото ще се хомогенизира.

Загрейте малко мазнина в незалепващ тиган, гребвайте с намазнена лъжица от тестото и слагайте тиганичките без яйца да се изпържат. При готовност от едната, се обръщат и от другата с шпатула.
подобни рецепти тук

5 8
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар