Паниран хек с бирена марината

08/02/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф66720722531
"Онова, което се приготвя с бира, трябва да се консумира с бира - основен кулинарен закон "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 471
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хек - около 1 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • бира - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - няколко изсушени листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкъщи харесваме много хека, първо защото е много вкусна риба и второ – защото няма много кости, а се почиства лесно от тях. Когато на трапезата има малко дете – обезкостяването на рибата и безопасната и консумация са от решаващо значение.

Почистете и измийте под течаща студена вода много добре рибата. Оставете я за няколко минути върху кухненска хартия да се отцеди от водата. Ако бързате - просто я избършете, за да отстраните излишната вода. Нарежете рибата на дебели около 3 сантиметра парчета.

За марината: В дълбок съд смесете сока на един лимон, бирата, обеления и пресован /или намачкан/ чесън, няколко листа дафинов лист, малко сол, черен пипер. Потопете филетата риба в марината, захлупете съда или го покрийте с кърпа и оставете на хладно да постои поне за два часа.

За панировката: В подходящ съд разбийте с помощта на миксер или на ръка сместа за панировката: Първо жълтъка на 1 яйце, щипка сол, щипка черен пипер, 100 мл бира и постепенно добавяйте брашното.

В отделен съд разбийте с миксер белтъка на сняг. Бавно и внимателно смесете със сместа за панировката. Трябва да се получи не много гъста смес, почти на пяна, лека и въздушна.

Потапяме маринованите парчета риба в сместа да се покрие от всички страни и пържим в силно нагорещено олио в дълбок тиган и от двете страни до получаване на апетитен златисто–кафяв цвят.

Слагаме готовите рибени филенца върху кухненска хартия да се изцедят от излишната мазнина. Сервираме с подходяща салата и изстудена бира или бяло вино.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар