Пиян заек в гювеч

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Пиян заек в гювеч
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Два часа и половина чакахме това зайче да се изпече до съвършенство. Това бяха най-хубавите два часа и половина от живота ни"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • манатарки - 50 - 60 г сушени
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • розмарин
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам и измивам заека, нарязвам на порции. Смесвам сухите подправки без солта - двата вида пипер и розмарина със зехтина и намазвам хубаво всяко парче месо.

Покривам съда с фолио и прибирам за една нощ в хладилника. На следващия ден го изваждам, премествам парчетата месо в глинения гювеч и ги нареждам.

Накълцвам на морковите и лука и ги изсипвам при месото, поръсвам гъбите отгоре (не е нужно да се накисват предварително, защото после поемат от соса на заека и набъбват) и посолявам.

Заливам с виното и изсипвам вода, колкото да покрие месото. Пече се в незагрята фурна, като усилвате фурната, докато течността заври, след което намалявате на 160 градуса и печете 2 часа и половина.

Печеният заек се сервира с отлежало червено вино:) Да ви е сладко!

Пияният заек в гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: