Крем с Лебеди

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Крем с Лебеди1 / 2
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"За специалните гости пригответе специален десерт - този крем с лебеди"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сладко от вишни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на тих огън да кипне, заедно със захарта и ванилиите.

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на плътен сняг. След това със супена лъжица гребваме от тях, като се стремим да получим елипсовидна форма, и ги пускаме във врящото мляко.

Обръщаме ги внимателно с лъжица, като внимаваме белтъкът да не се превари, а да остане като гъба. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги слагаме в чиния.

Разбиваме жълтъците много добре заедно с брашното и ги изсипваме на тънка струя към млякото.

Бъркаме крема непрекъснато, докато се сгъсти. Отдръпваме го от огъня и продължаваме да бъркаме още 1-2 мин. Оставяме го да се охлади.

След това го изсипваме в подходящ съд, а върху него поставяме внимателно "лебедите". Върху всеки слагаме по 1 вишна от сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: