Карамелен крем

24/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
"Нежен десерт, идеален за горещи дни и специални гости!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 427
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа 1 ч.ч. от прясното мляко с двата 2 жълтъка, 1/4 ч.ч. захар и брашното и нишестето.

В подходящ съд карамелизирайте останалата 1 ч.ч. захар с 3 с.л. вода. Щом се получи хубав карамел, долейте останалото прясното мляко и разбърквайте, докато карамелът се разтвори напълно.

Получената смес прецедете в съд с тефлоново покритие или в съд на водна баня. Загрейте млякото с карамела и добавете разбитата смес с яйцата при непрекъснато бъркане.

Бъркайте, докато кремът хубаво се сгъсти. Отстранете от котлона и разбъркайте с 2 с.л. масло. Оставете да се охлади, като покриете съда, за да не хване кора.

Разбийте отделно белтъците с щипка сол до пухкав сняг. Внимателно ги разбъркайте към охладения крем и разсипете крема във влажни десертни купички.

Оставете в хладилник за 2 часа преди да поднесете. По желание поднесете с карамелен топинг.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 4
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вили
Вили
25.08.2014 18:00
Благодаря
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!