Боб яхния на фурна

09/02/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор279854681
"Не запечеш ли боба на фурната с малко наденица, все едно не си готвил боб "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 834
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб – 400 г
  • лук – 2 глави
  • моркови – 2 бр.
  • чушки – 4– 5 бр. печени червени
  • домати – 4–5 с.л. от консерва
  • олио – 5 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • джоджен – 1 ч.л.
  • куркума – 1/2 к.л.
  • сол
  • наденица – 4 бр. варена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба, заливаме го с вода и го слагаме да се вари.

Оставяме го да ври около 30 минути, след което му сменяме водата – изливаме първата и наливаме друга чиста вода.

Нарязваме лука и морковите на дребно и ги добавяме към боба. Варим около 1 час.

Взимаме по–голяма тавичка, прехвърляме боба в нея и добавяме останалите продукти - печените чушки, обелени и нарязани на парчета, доматите от консерва, олиото и подправките.

В купичка слагаме брашното и червения пипер. Наливаме малко студена вода и разбъркваме, така че да получим рядка каша.

Изливаме в тавата при боба, добавяме сол на вкус и разбъркваме всичко добре.
Нарязваме наденицата на парчета и я подреждаме между боба.

Ако е необходимо наливаме още малко топла вода, така че да покрие боба. Поставяме тавата във фурната и печем 30 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар