Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Боб яхния на фурна

Боб яхния на фурна

Боб яхния на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Не запечеш ли боба на фурната с малко наденица, все едно не си готвил боб"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 4 - 5 бр. печени червени
  • домати - 4 - 5 с.л. от консерва
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 к.л.
  • сол
  • наденица - 4 бр. варена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба, заливаме го с вода и го слагаме да се вари.

Оставяме го да ври около 30 минути, след което му сменяме водата – изливаме първата и наливаме друга чиста вода.

Нарязваме лука и морковите на дребно и ги добавяме към боба. Варим около 1 час.

Взимаме по–голяма тавичка, прехвърляме боба в нея и добавяме останалите продукти - печените чушки, обелени и нарязани на парчета, доматите от консерва, олиото и подправките.

В купичка слагаме брашното и червения пипер. Наливаме малко студена вода и разбъркваме, така че да получим рядка каша.

Изливаме в тавата при боба, добавяме сол на вкус и разбъркваме всичко добре.

Нарязваме наденицата на парчета и я подреждаме между боба.

Ако е необходимо наливаме още малко топла вода, така че да покрие боба. Поставяме тавата във фурната и печем 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
надявам се да се получи добре.
05.01.2024 12:31