Кюфтета с телешка кайма

24/03/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Според експерти най-вкусните кюфтета се правят с телешка кайма Ние сме напълно съгласни с тях"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 704
  • Преглеждания за месеца2385
  • Преглеждания за седмицата557
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг телешка
  • яйца - 2 броя
  • лук - 2 стръка пресен
  • кромид - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка скълцан
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е сами да си смелите 1 кг телешко месо на кайма.

Разбъркайте каймата с много ситно нарязаните 2 вида лук, магданоз, яйцата и всички подправки.

Оставете каймата за 30-40 минути в хладилник.

След това оформяйте с намазнени ръце плоски кюфтета и ги слагайте върху загрятата скара.

По желание може и да ги опържите, като леко овалвате кюфтета в брашно. Някои не слагат яйца за кюфтета на скара, но за мен е перфектно.подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 4
2 7
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

краси
краси
24.11.2014 13:29
забравих още нещо,аз лично слагам чесън стават супер кюфтета ихихихихиххихихи.:))))))))
2
1
краси
краси
24.11.2014 13:27
можете да сложите и булгур ситно смлян специално за кюфтета е.стават уникални може с яица,но оргиналната рецепта е без.приятен апетит
2
2
Краси Цирка
Краси Цирка
06.08.2014 16:35
Бай Ставри, рецептата, която си публикувал не е за кюфтета на скара. В каймата за скара не се слагат нито яйца, нито магданоз, нито пера от пресен лук. И по принцип телешката кайма не е за кюфтета или кебабчета, ако не се смеси със сланина или свинско месо. Каймата за скара трябва да бъде мазна и сочна а телешката кайма е суха.
6
8
Галена
Галена
04.11.2014 17:43
Това са пълни глупости. Да не бях яла турски кюфтета от телепило на скара да ти повярвам!!!!!!!!!
11
3

Виж всички коментари или напиши такъв