Крехко телешко с грах

08/02/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Толкова ни хареса, че вече втора порция хапваме! Опитайте, ще ви хареса и на вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 420
  • Преглеждания за месеца953
  • Преглеждания за седмицата140
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 10 зърна
  • чубрица - щипка
  • риган - щипка
  • грах - 850 г консервиран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета. В тенджера се поставя олиото и късовете телешко с една чаша вода.

Задушава се, след което се запържва хубаво месото до зачервяване. Добавят се нарязаният лук и моркови, солта и подправките.

Долива се още 2 чаени чаши вода и се оставя да къкри на слаб огън, докато омекне напълно месото.

Когато е готово, прибавя се грахът и продължава да се готви за 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар