Бърза торта с домашен крем

09/02/2017
"Винаги когато става дума за бързи торти, се чудим - бързи за приготвяне или бързи за изяждане "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 176
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 3 готови блата
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • ванилия - 2 бр.
  • банани - 3 бр.
  • бадеми - 100 г филирани
  • За шоколадовия ганаш
  • шоколадов кувертюр - 180 г черен
  • течна сметана - 200 мл
  • масло - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В млякото се разтваря захарта и се затопля почти до завиране. В отделен съд се разбиват яйцата с 4 супени лъжици брашно.

Към получената хомогенна смес се прибавя малко от топлото мляко, за уеднаквяване на температурата и след това яйчената смес се прибавя бавно към млякото на слаб огън.

Вари се с непрекъснато бъркане до сгъстяване и получаване на гладък крем. Слага се и ванилията. В подходяща за сервиране чиния се поставя първия блат, полива се с половината крем и се нареждат нарязаните на кръгчета банани.

Отгоре се слага вторият блат и отново се полива с крем и се нареждат кръгчета банани. Полага се третият блат и тортата се оставя до пълното изстиване на крема.

След като тортата се е охладила напълно е време за шоколадовия ганаш. Сметаната с 1 супена лъжица захар се затопля почти до завиране. В отделен съд се слагат кувертюра и маслото и се заливат с горещата сметана.

Изчаква се 2-3 минути и след това се разбърква добре до получаването на плътен шоколадов сос с който се залива тортата. Украсява се с филирани бадеми. Оставете тортата за два три часа за да се стегне ганаша без да прибирате в хладилник.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар