Виенска баница

09/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф801467835
"Е, ако имахте баба и тя живееше във Виена, само с такава баница щеше да ви гощава "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 003
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто с продуктите за него. Разделете на две равни части, разточете всяка част на тънки листи, като се стараете да добият правоъгълна форма.

Всеки лист мажете обилно с предварително разтопеното и охладено масло. Навийте листовете на добри оформени рула, всяко руло нарежете на филийки с дебелина максимум 1 см (може и по-тънки).

В намазана с масло тава наредете филийките (като охлюв) на малко разстояние едно от друго.

Оставяте на топло за около 40 минути да се повиши обема им. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до златист цвят.

Обединявате съставките за сиропа и поставете на силен огън да заври. Заливате баницата с горещия сироп, завивате с алуминиево фолио добре.

След около 12 часа е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Nikola
Nikola
18.08.2017 07:04
Lipsva sastavkite za siropa gramaja na brashnoto
0
0
Мария Симова
Мария Симова
18.08.2017 07:38
Приготвяме сироп от 3 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода,и заливаме студената баница с горещия сироп.
0
0
Галина Гичева
Липсват продуктите за сиропа!
10
0
Мария Симова
Мария Симова
11.02.2017 08:22
Приготвяме сироп от 3 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода,и заливаме студената баница с горещия сироп.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв