Виенска баница

09/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор500334992
"Е, ако имахте баба и тя живееше във Виена, само с такава баница щеше да ви гощава "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 891
  • Преглеждания за месеца917
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца – 4 бр.
  • прясно мляко – 400 мл
  • сол – 1 щипка
  • мая – 40 г прясна
  • брашно – за меко тесто
  • масло – 125 г за мазане
  • за сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто с продуктите за него. Разделете на две равни части, разточете всяка част на тънки листи, като се стараете да добият правоъгълна форма.

Всеки лист мажете обилно с предварително разтопеното и охладено масло. Навийте листовете на добри оформени рула, всяко руло нарежете на филийки с дебелина максимум 1 см (може и по-тънки).

В намазана с масло тава наредете филийките (като охлюв) на малко разстояние едно от друго.

Оставяте на топло за около 40 минути да се повиши обема им. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до златист цвят.

Обединявате съставките за сиропа и поставете на силен огън да заври. Заливате баницата с горещия сироп, завивате с алуминиево фолио добре.

След около 12 часа е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Nikola
Nikola
18.08.2017 07:04
Lipsva sastavkite za siropa gramaja na brashnoto
0
0
Мария Симова
Мария Симова
18.08.2017 07:38
Приготвяме сироп от 3 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода,и заливаме студената баница с горещия сироп.
0
0
Галина Гичева
Липсват продуктите за сиропа!
10
0
Мария Симова
Мария Симова
11.02.2017 08:22
Приготвяме сироп от 3 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода,и заливаме студената баница с горещия сироп.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв