Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Задушени рулца от раци с масло, чесън и бяло вино

Задушени рулца от раци с масло, чесън и бяло вино

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Задушени рулца от раци с масло, чесън и бяло вино
Снимка: Зори
1 / 5
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Изненадахме ли ви с това вкусно предложение?"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 2 пакета
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр. или портокал
  • маруля - няколко листа
  • магданоз - стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ролцата от раци са замразени и нямате време да чакате да се размразят, налейте в купа хладка вода и потопете ролцата без да отстранявате опаковката. След 15-20 минути ще са готови за готвене. Отстранете целофана на всяко парче.

В загрят тиган капнете зехтина и добавете маслото да се разтопи. Пуснете едната скилидка чесън в тигана за няколко минути, за да овкуси маслото и след това я извадете.

В купа изсипете брашното, щипка сол, черен пипер и оваляйте в сместа всяко едно от ролцата. Запържете ги в маслото от двете страни. Когато са готови, добавете бялото вино, запържената скилидка чесън, сока от половин лимон, намалете котлона и захлупете за няколко минути.

Готовите ролца подредете в чинии, като използвате свежите листа от маруля за подложка и изстискайте другата половина от лимона върху тях.

Настържете малко кора от лимон най-отгоре и поръсете с черен пипер и ситно нарязан чесън и магданоз.

По желание може да направите сос от маслото, виното и лимоновия сок (останали ви в тигана), като загреете всичко и добавите при непрекъснато бъркане брашно и чаша зеленчуков бульон. Накрая добавете чесън и нарязан магданоз или копър.

Задушените ролца от раци с масло, чесън и бяло вино са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: