Шкембе на тиган

09/02/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Дайте ни готовото сварено шкембе на нас, за да видите какво чудно мезе ще приготвим "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско шкембе - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чесън - 5 - 6 скилидки

Начин на приготвяне

Свинското шкембе се почиства, измива и сварява. След това се отцежда от бульона и се подправя със сол и черен и червен пипер.

Нарязва се на 2-3 части, за да може да се побере в тигана. Маслото се поставя в тигана и се оставя да загрее.

Поставете едното парче от шкембето да се запържи в сгорещеното масло. Когато е готово се обръща и от другата страна. Така се процедира и с другите парчета.

Скилидките чесън се пресоват и с получената паста се намазва шкембето от едната страна. Реже се на парчета и се консумира за мезе.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар