Пица с пилешко и маслини

09/02/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Знаеш, че пицата ще стане великолепна, когато и тестото сте замесили сами, и плънката сте приготвили "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • вода - 180 мл
  • брашно - 380 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая за хляб - 1/2 кубче прясна
  • зехтин - 3 с.л.
  • За гарниране
  • пилешко филе - 250 г
  • маслини - 150 г
  • доматено пюре
  • босилек
  • риган
  • кашкавал - 200 г

Начин на приготвяне

В топла вода разтворете маята, заедно със захарта и 1 чаена лъжичка от брашно. Получената гъста каша се оставя на топло да шупне.

Брашното се пресява. Изсипете го на плота, прибавете солта и направете кладенче. Налейте вътре останалата топла вода, маята и зехтина. Замесете тесто, което да е меко и еластично. Оставете го покрито да втаса и да удвои обема си и да стане въздушно.

Омесете отново тестото и разпределете в тавичка на тънък пласт. Намажете с доматеното пюре и наредете парчетата пилешко. Маслините обезкостете и наредете равномерно. Поръсете с босилек и риган.

Поставете тавичката в умерена фурна да се пече за 10- 15 минути. Когато е готова се изважда и се настъргва върху нея кашкавала. Отново се поставя във фурната до разтапяне на кашкавала.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар