Пица Слънце

10/02/2017
"Честно казано, ако не побързате с яденето, няма да ви огрее с второ парче пица "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • мая - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л. или зехтин
  • доматен сос - 3 с.л.
  • чоризо - 200 г
  • маслини
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • гъби - 3 бр. печурки с пънчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се блатът от 1 яйце, 200 г брашно, 120 мл прясно мляко, 1/2 ч.л. мая (предварително разтворена в малко вода или прясно мляко), 1 ч.л. сол, 1 ч.л. олио. Разбъркват се до еднородна смес.

Замесената смес се изсипва в средно голяма тава, предварително намазана с малко олио или зехтин и поръсена леко с царевично брашно (за да не залепне).

Намазва се с доматен сос, нареждат се нарязани на кубчета колбас Чоризо. Нарязани на половина няколко маслини и се разхвърлят по тавата. Покрива се повърхността на пицата с настърган кашкавал.

В средата на пицата се чупи едно яйце. Около него се нарежда тънко нарязана гъба (печурка), а пънчетата на печурката се използват, за да се оформят лъчите на слънцето.

Пече се на 200 градуса 20 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар