Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Вкусни ребърца с мед и гарнитура от картофи

Вкусни ребърца с мед и гарнитура от картофи

Вкусни ребърца с мед и гарнитура от картофи
Снимка: Мирослава Атанасова Стоян
1 / 3
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Толкова сме гладни, че не сме сигурни дали тази тава ще ни стигне"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1кг
  • доматено пюре - 200 мл
  • мед - 5 - 6 с.л.
  • соев сос - 50 - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • босилек - на вкус
  • олио - 20 - 30 мл
  • За картофите
  • картофи - 0.5 - 1 кг
  • зехтин - на вкус
  • бира - 100 - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ребрата на порции. Заливаме ги с доматеното пюре, прибавяме медa, поправките, олиото и соевия сос. Нарязваме скилидките на тънки кръгчета и прибавяме и тях към вече готовата марината за ребрата.

Добре е да оставим ребрата за 24 часа да поемат от маринатата, но може и да бъдат оставени за 1-2 часа и да се изпекат с нея (така може да сервираме порциите с вече готовия сос за по-голямо удоволствие).

Поставяме ребрата в подходяща за целта тава и покриваме с фолио и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печем, докато започне месото съвсем лесно да се отделя от костта, след това махаме фолиото и запичаме ребрата от двете страни, като с помощта на лъжица ги заливаме с маринатата, за да поемат по-добре вкусовете и да придобия приятен червеникав загар.

Измиваме, обелваме, и нарязваме на кубчета картофите. Вече измитите и нарязани картофи се поставят в подходяща тава, заливат се със зехтин, прибавят се подправките и бирата.

Свинските ребърца се пекат в предварително нагрята фурна на 1800 градуса до пълна готовност. По желание може да се прибави и скилидка чесън за аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: