Тутманичета с кашкавал във форми за мъфини

10/02/2017
KaterinaSpasovaот KaterinaSpasovaЧирак 1x
"Вместо мъфини - тутманичета, защото са толкова вкусни и толкова пухкави и толкова ... вече изядени "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 211
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината прясно мляко се затопля леко и в него се разтварят маята, 2- 3 с.л. брашно и захарта и се оставят да шупне. Брашното се пресява, в него се прави кладенче, в което се изсипва шупналата смес.

Добавят се яйцето и белтъкът, мазнината, солта. Започва се да се замесва, като постепенно се добавя останалото прясно мляко. Меси се до получаването на гладко и еластично тесто, което се оставя да втасва в намазана с олио купа и покрито с кърпа, на топло.

След двадесетина минути (не е необходимо да е втасало напълно) тестото се разделя на 14-15 еднакви топки. Всяка топка се разстила на правоъгълен тънък лист.

В долната част на листа се нарязват ресни до половината на листа. В ненарязаната половина се слага плънката, в случая настърган кашкавал, и започва да се навива на рулце, като ресните остават отгоре.

Така полученото рулце се завива на кравайче и се поставя в гнездо на форма на мъфини. Оставят се 15- тина минути да започнат да се надуват.

Останалият жълтък се разбива с 1 с.л. олио и с него се намазват тутманичетата, поръсват се със семена (по желание) и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути или до зачервяване.

Когато са готови, се оставят на решетка да се охладят за малко, вадят се от формите и се завиват с кърпа, за да останат мекички.

Плънката може да бъде от сирене, смес от сирене и кашкавал, нарязана на ситно шунка и каквото друго пожелаете.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар