Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с амарант

Предястие с амарант

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424482505881
Предястие с амарант
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 4
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Както обичаше да казва баба В една кухня няма ли амарант, не ти ли замирише на кокосово масло - зян е"

Необходими Продукти

  • амарант - 200 г
  • лук - 1 глава
  • кокосово масло
  • моркови - 2 бр.
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме за поне 6 часа амарант. В тиган задушаваме лук и моркови с кокосовото масло и вода.

След това добавяме измития амарант. Като поври 10 минути, овкусяваме със сол и кимион.

Оставяме още малко да изпие водата. По принцип съотношението между амарант и вода е 1:2.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: