Салата с оризови нудъли и морски дарове

10/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Ключовите думи тук са бяло вино и морско настроение, но някой е забравил да ги добави "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • морски дарове – 1 кутия /микс/, замразени
  • нудълс – 1 пакетче, оризови
  • рулца от раци – 5 - 6 бр.
  • маруля – 5 - 6 листа
  • моркови – 1 бр.
  • краставици – ½
  • зелен лук – 2 стръка
  • зехтин – 5 - 6 с.л.
  • лимони – 1 бр.
  • сол – 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морските дарове се кипват в сгорещена вода за 2-3 минути и се изваждат от водата.

В подсолена кипяща вода се пускат оризовите нудъли за 4-5 минути, като се разбъркват, а след това се изплакват със студена вода.

Моркова и краставицата се измиват, нарязват се на тънки ленти, което може да стане с помощта на картофобелачка. Нарежете по дължина на резени, а после тях нарежете на дълги ивици.

Нарежете на ленти и прясната зелена салата и добавете рулца от раци, нарязани на кръгчета, морковените ленти, краставицата на ленти, накълцан пресен лук, морския дар и оризовото фиде.

Овкусете със сол и напръскайте с лимонов сок и зехтин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар