Ориз с пуешко на фурна

10/02/2017
Андрианаот АндрианаНовак
"Точно така - ориз с пуешко, а ако ви се яде пуешко с ориз, просто увеличете месцето "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо558
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • пуешко - 500 г пуйка
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с подсолена вода слагаме пуйката да се вари. През това време измиваме ориза и в тиган с малко мазнинка го запържваме.

След като го запържим, го изсипваме в предварително намазнена тавичка. Обелваме лука, нарязваме го и го слагаме в тигана да го запържим за 2-3 минути.

След това го добавяме към тавичката при ориза. След като пуйката се свари, изваждаме месото и го нареждаме върху ориза и лука.

Прецеждаме бульона, в който сме варили пуйката. След това с него заливаме месото и ориза, поръсваме със сол, черен пипер и чесъна на прах. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар