Лесна баничка на тостер

10/02/2017
Анонимен
отАнонименНовак135
"Докато се облечете и оправите, баницата се изпекла- страхотна идея за закуска за заети хора, които ценят времето, но държат на вкуса "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 063
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори - 200 г фини, за баница
  • олио - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - около 150 г, козе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е съвсем мързелива баничка за закуска сутрин. Подходяща е за заетите хора. Може да се направи и с краве сирене, но с козето става лека и определено го препоръчвам пред кравето.

Моят тостер е кръгъл, но същата баничка може да се направи и на тостер за клуб-сандвичи. Даже там стават триъгълни и по-хубави.

Смесват се яйцето, сиренето, като аз лично слагам малко от олиото в самата смес. Намазва се тостера с мазнина, колкото да не залепне.

Нареждат се корите ред по ред, като всеки ред се намазва с малко олио и после със сместа.

Ако са много фини корите, се слага по две на ред. И така, докато свършат.

Гледайте да ви остане малко от сместа, за да излеете върху последната кора. Също така имайте предвид обема на тостера.

След подреждането на баницата затваряте капака на тостера и изделието се изпича за около 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар