Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свински медальони със сметанов сос

Свински медальони със сметанов сос

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Свински медальони със сметанов сос1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Спазвайте точно рецептата и такива медальони ще приготвите, че ще трябва медал за Най-вкусна гозба да ви дадат"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 400 г
  • краставици - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • печурки - 100 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • бял пипер
  • сол
  • сметана - 125 г
  • горчица - 0.5 ч л. люта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете краставицата на две по дължина, извадете с лъжичка семената, след това нарежете на тънки парчета. Разделете чушката на две, почистете семената и нарежете на дребно. Измийте гъбите, разделете ги на четири. Обелете лука и го нарежете на дребно, загрейте фурната на 50 градуса.

Обелете свинското филе с остър нож и го нарежете на кръгли парчета дебели около 1 см. Загрейте маслото в тиган и запържете медальоните от двете страни за 3 минути при висока температура. Извадете месото подправете го със сол и пипер завийте го в алуминиево фолио и го оставете във фурната.

Запържете леко лука в мазнината, след това прибавете останалите зеленчуци, покрийте с капак и задушете, като от време на време разбърквайте.

Прибавете сметаната, оставете да заври след това подправете със сол, пипер и горчица. Извадете медальоните от фолиото, поставетe ги в соса и оставете да заври още веднъж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: