Картофки със сиренце и кашкавал

10/02/2017
"Вкусна запеканка, която дори и начинаещите готвачи ще приготвят за нула време "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 456
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите. След като изстинат, ги оставяме в хладилника за няколко часа да се втвърдят.

Намазваме тавичката с малко олио. Настъргваме картофи, докато се покрие тавичката, след това настъргваме сиренце и после пак картофи.

Слагаме тавата във предварително загрята фурна на около 180 градуса.

Докато ястието е във фурната, смесваме яйцата с млякото.

Когато леко се запече, го заливаме със сместа и оставяме за 5 минутки във фурната.

След това настъргваме кашкавал и оставяме да се пече още около 5-10 мин, докато кашкавалът придобиe златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар