Тарама хайвер

10/02/2017
Bozhidar Dimitrovот Bozhidar DimitrovНовак
"С удоволствие опитваме разядки всякакви, за да открием най-подходящата за всяко питие. И да си признаем - тази ни впечатли "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 964
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • хайвер - 1 с.л. тарама
  • лук - 1 глава, средна
  • лимони - 1 бр.
  • хляб - средата на 3 сухи филии
  • олио - 1 бутилка
  • маслини - 3 - 4 бр.
  • солети - 1 пакет от най - големите
  • копър - количество по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва във вода. Започнете да пукате зърната хайвер, колкото повече пукнати зърна, толкова по-добре /по възможност всичките/.

С ръка стиснете накиснатия хляб да изтече водата и добавете към хайвера, разбъркайте.

Настържете лука, разбъркайте да се получи хомогенна смес. Започнете бавно да бъркате с миксера и добавяйте олио на тънка струя.

Трябва да стане като майонеза, но с една или две идеи по-гъсто. Може да се наложи да добавите малко вода, ако хлябът е изцеден много.

Накрая добавете сок от лимона/количеството си преценете вие/, разпределете на порции, украсете с маслини, копър и няколко пръчки солети.

Солета я чупите на 3-4 части. Правите ги на сноп/вместо вилица/ и гребвате от хайвера. Така се яде заедно със солетите. Получава се страхотен вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар