Лазаня с пилешко месо и сос Бешамел

10/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор500334992
"Хубавата лазаня не става бързо, не става и лесно, но когато е приготвена с много любов и желание, няма как да не стане вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 284
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори – 9 бр. за лазаня
  • пилешко месо – 500 г филе
  • гъби – 300 г пресни
  • кашкавал – 200 г
  • сметана – 100 мл за готвене
  • за бешамела
  • масло – 50 г краве
  • брашно – 50 г
  • прясно мляко – 500 г
  • сол – на вкус
  • черен пипер – ¼ ч.л.
  • индийско орехче – ¼ ч.л.
  • сметана – 100 мл готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на сос Бешамел. В малка тенджера на бавен огън разтопете маслото и добавете брашното, запържвате за около 2-3 минути.

Добавете студеното прясно мляко при непрекъснато бъркане. Увеличете огъня и бъркайте, докато сместа се сгъсти, посолете и добавете подправките.

Налейте сметаната в соса и след като заври, отнемате от огъня готовия Бешамел.

В друг съд поставете пилешкото филе в подсолена вода и сварете за около 5 минути, изкарайте месото и оставете да се охлади. Нарежете охладеното месо на малки кубчета, а гъбите - на ситно.

В тиган запържете в малко олио гъбите, добавете нарязаното месо и сметаната. Оставете да покъкри на слаб огън за около 5 минути, посолете.

Намажете дъното и стените на подходяща тава за печене на лазаня. Разстилате 4 с.л. от соса и наредете 3 броя кори върху него. Отново поставете сос, следва половината месна смес.

После поръсете с настърган кашкавал. Наредете отново 3 броя кори, следва сос и другата половина месна смес. Наредете последните 3 броя кори и завършете с останалия сос отгоре.

Поръсете с останалия настърган кашкавал. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар