Лазаня с пилешко месо и сос Бешамел

10/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Хубавата лазаня не става бързо, не става и лесно, но когато е приготвена с много любов и желание, няма как да не стане вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на сос Бешамел. В малка тенджера на бавен огън разтопете маслото и добавете брашното, запържвате за около 2-3 минути.

Добавете студеното прясно мляко при непрекъснато бъркане. Увеличете огъня и бъркайте, докато сместа се сгъсти, посолете и добавете подправките.

Налейте сметаната в соса и след като заври, отнемате от огъня готовия Бешамел.

В друг съд поставете пилешкото филе в подсолена вода и сварете за около 5 минути, изкарайте месото и оставете да се охлади. Нарежете охладеното месо на малки кубчета, а гъбите - на ситно.

В тиган запържете в малко олио гъбите, добавете нарязаното месо и сметаната. Оставете да покъкри на слаб огън за около 5 минути, посолете.

Намажете дъното и стените на подходяща тава за печене на лазаня. Разстилате 4 с.л. от соса и наредете 3 броя кори върху него. Отново поставете сос, следва половината месна смес.

После поръсете с настърган кашкавал. Наредете отново 3 броя кори, следва сос и другата половина месна смес. Наредете последните 3 броя кори и завършете с останалия сос отгоре.

Поръсете с останалия настърган кашкавал. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар