Питка с мая

10/02/2017
"Веднъж приготвите ли пухкава пита, толкова ще ви хареса, че няма да погледнете повече готовите изделия в хлебарницата "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 262
  • Преглеждания за месеца2516
  • Преглеждания за седмицата714
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа наливаме половината мляко (150 мл) и го стопляме добре. В него слагаме маята, захарта и една супена лъжица брашно. Разбъркваме и оставяме маята да шупне.Трябва да стане три пъти повече на обем.

През това време пресяваме брашното.Правим кладенче в него. Разбиваме яйцата с останалите продукти и към тях добавяме вече шупналата мая. Замесваме меко тесто, което да не ни лепне по ръцете, и го оставяме да втаса.

След като втасва, го разделяте на три топки. Всяка топка разточвате на кръг и поливате с разтопено масло. Отгоре слагате втората топка, също разстелена. Отново краве масло и накрая и третата разстелена топка.

След като сложите и трите листа един върху друг, ги навивате на руло и леко го размесвате, за да стане малко по-дълго. След това от едно нарязвате триъгълничета, като двата края от това руло оставяте за средата на питката.
Оставяте отново да втаса. Мажете с жълтък.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мариела
Мариела
10.04.2018 08:41
Питката стана страхотна. Благодаря за добрата рецепта.
1
0
Todor Kostadinov
Todor Kostadinov
11.02.2018 09:33
Питката стана страхотна , благодаря за хубавата рецепта
5
0
Камелия Деевска
Радвам се,че ви е харесала.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!