Кюфтета с гъби, чушки и сос

10/02/2017
"Когато става дума за кюфтета бройката име е почти толкова важна, колкото и това с какъв сос са поднесени "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в дълбока купа, добавете измития ориз и подправките, омесете добре.

Оформете 12 кюфтенца, пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода и ги варете до готовност (около 12 мин).

Нарежете гъбите на филийки, сложете ги в дълбок тиган и ги задушете в маслото, добавете чушките, нарязани на жулиени, и гответе още 5 мин.

Сложете брашното в купа, налейте малко вода и го размийте, добавете го в тигана и разбъркайте, налейте 500 мл от бульона, в който са врели кюфтета, налейте и виното, оставете на бавен огън, докато ястието се сгъсти.

Добавете кюфтета и свалете от котлона.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар