Съвсем обикновена бисквитена торта

10/02/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Заложете на класиката и за десерт пригответе тази съвсем обикновена бисквитена торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 519
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се поотделно нишестетата според упътването. Захарта е също според него, но и според вкуса ви. Прибавя се по 1 равна с. л. маргарин.

Бисквитите се потапят за много кратко в горещо прясно мляко, смесено с вода. Ако ги държите според описанието на кутията на бисквитите, те ще се размият.

Нарежда се в малка тавичка един ред бисквити, отгоре се маже със свареното нишесте. Върху белите бисквити - кафяво, върху шоколадовите - жълто.

Поръсва се с малко смлени орехи и нарязани боровинки. Редуват се бисквити, нишесте, орехи и боровинки, докато свършат. Бисквитите ги нареждам първо по дължина, после по ширина, по единия диагонал, а после по другия.

Завършва се с нишестето, поръсено с орехи и боровинки. Нишестето е 2 пакетчета, защото предпочитам да е повече между бисквитите.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Арабаджийска
Използвах нишесте ягода и шоколад, стана много добре.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв