Рибена чорба с картофи

10/02/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Вкусна рибена чорбичка, която да приготвяте и да хапвате с повод или без "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 546
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, хрилете, премахват се и тъмните ципи от корема и кръвта около костта и се измива. Поставя се в съд с вода, който е 3-4 пръста над рибата, и се посолява със сол. След като се свари, рибата се обезкостява и бульонът се прецежда.

В тенджера, в която ще се вари чорбата, се слага бульонът, олиото, почистените и нарязани на ситно лук, картоф, чушка, морков, лютата чушка, измития ориз, нарязаните на ситно магданозени дръжки и девесилът.

Ако има нужда, се прибавя още сол. Вари се, докато се сварят продуктите, като се разбъркват от време на време.

Прибавя се и накъсаната на много ситно риба и чорбата е готова.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар