Карфиол на фурна с препечено брашно

10/02/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваНовак46615
"Как така карфиолът не ви е любим, а опитахте ли го така, с препечено брашно и топено сиренце?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол – 500 г
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • прясно мляко – 500 - 600 мл
  • топено сирене - 4 - 5 триъгълничета натурално
  • олио – 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на розички и се измива. Бланшира се за 2-3 минути във вряла подсолена вода, след което се отцежда.

В тиган се сипва олиото и като се загрее, се прибавя брашното, разбърква се, и към него се прибавя при непрекъснато разбъркване прясното мляко, за да стане еднородна смес.

Прибавя се топеното сирене и се бърка, докато се разтопи. Ако има нужда от сол, се прибавя допълнително.

В тавичка се поставя карфиолът и се залива с готовия сос. Пече се на 230 градуса половин час в загрята фурнаподобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар