Локумки с бира

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Локумки с бира1 / 2
25/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30-40 бр.
"Най-вкусните локумки се правят с бира, пудра захар и щипка любов"

Необходими Продукти

  • мазнина - към 1 и 1/2 ч.ч. разтопена мас или олио
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. или бакпулвер
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - за много меко тесто (около 2 - 3 ч.ч.)
  • локум
  • орехи - цели ядки
  • пудра захар - около 300 г за овалване + захар за тестото, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти замесете меко тесто, като по желание добавите и малко захар в тестото.

Разточвайте на кора и изрязвайте желаните форми или късайте и оформяйте малки топчета от него.

В средата на всяко сложете парченце локум и го покрийте с тестото.

Може да сложите и орехова ядка при локума.

Подреждайте локумките в тава и сложете да се пекат в загряна на около 200 градуса фурна до порозовяване.

Още горещи оваляйте локумките с бира в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
513
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
интересно...
19.01.2016 12:54
Мария Петрова
Мария Петрова
Това е рецептата, слага се и сода бикарбонат и бакпулвер. Обаче искам да споделя как процедирам след изпичане и охлаждане на бирените локумки. Подготвям горещ сироп с 1 ч.чаша вода и 4 с.л. захар. Потапям серия от 5-6 курабийки в горещия сироп за не повече от минута и веднага след изваждането овалвам в кокосови стърготини. Сиропът трябва да се поддържа горещ. Така се осигурява до три дни престояване на бисквитите, като се запазват меки, пък и съчетанието бира-орех-локум и кокос е приятно
06.11.2013 13:24
1
1
ШИРИН
ШИРИН
РЕЦЕПТАТА Е ТОЧНА. САМО НЕ СЛАГАЙТЕ НИКАКВА СОДА ИЛИ БАКПУЛВЕР
06.11.2013 11:28
4
Светомира Балевска
Светомира Балевска
Рецептата е точна.Аз ги правя без сода,изрязвам ги с чашка,поставям плънка от сладко,локум или орехи и прегъвам. Притискам крайчетата и сладките заприличват на мидички.Ако на някой не се получават причината не е в рецептата.Тестото трябва след замесване да си "почине" малко, за да станат гладки мидичките.
12.10.2013 15:22
1
пенева
пенева
всичко енаред с рецептата аз не слагам сода докато са още топли сладките се овалват в пудра захар и това е една много стара изпитана рецепта
07.06.2012 19:50
1
Илария
Илария
Защо да е измислена, че и непълна? Кое според вас не е наред с рецептата?
07.06.2012 09:54
1
Коки
Коки
Не знам каква е тая рецепта, но е абсолютно зле измислена и дори непълна. След направените сладки ме е срам от амбициите ми за готварство. Не я правете!
06.06.2012 22:42
2