Пияни дробчета по тарикатски

10/02/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11638377
"Специални дробчета, които приготвяме само ... за тарикати. Но с удоволствие ще споделим рецептата с вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 285
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените дробчета заливаме с червеното вино и оставяме да престоят в хладилник за час.

През това време подготвяме зеленчуците. Чесъна наситняваме, гъбите нарязваме на шайби, моркова и чушките - на тънки жулиени, лука - на полумесеци.

Дробчетата изцеждаме и подсушаваме с домакинска хартия. Пържим до полуготовност в намазнен тиган и прехвърляме в гювеч, посоляваме със сол /използвам глинения съд за запазване на топлината/.

В чист и сух тиган разтопявам кравето масло и олиото, запържвам първо чесъна, прибавям гъбите, след това морковите, чушките и лука накрая. След като са се запържили зеленчуците, но да са хрупкави, връщам дробчетата отново в тигана, доливам бялото вино, разбърквам и след като се абсорбира течността, свалям от котлона, изсипвам отново в гювеча и доовкусявам със соевия сос, черния пипер, пресен магданоз и ако е необходимо - още сол.

Нарязвам върху готовите дробчета и една суха чушка за разкош!

Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар