Рулца от раци в патладжан

10/02/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3151141453
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патладжан - 2 бр.
  • рулца от раци - 2 опаковки
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити патладжани нарежете на филийки по дължина. Посолете хубаво и поставете в наклонен съд или в гевгир за около 20 минути, за да му изтече горчивият сок.

Смесете зехтина, черния пипер, соевия сос и ситно нарязаните скилидки чесън в купа и потопете всяка филийка от патладжана в сместа.

Загрейте скарата и сложете патладжана да се изпече от всяка страна за около 7 минути. При обръщането им мажете с четка от маринатата.

Във всяко изпечено парче патладжан сложете по 1 брой от размразените рулца от раци и с притискане завийте на руло.

Забодете с клечка за зъби всяко руло и върнете на скарата за около още пет минути.

Сервирайте рулата залети с остатъка от марината и ситно нарязани листа магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар