Пиле Най-Най

10/02/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Нали знаете, че няма да устоите и няма да изядете само една порция? И никога няма да забравите вкуса на това пиле Най-Най "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 213
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете бутчетата на две половини- горно и долно.

Лука нарежете на дребно, сложете зехтина в тиган и загрейте на котлона.

Поставете бутчетата в мазнината и запържете за кратко до златисто, като ги обръщате и от другата страна. Сложете лука и разбъркайте, гответе минута до омекване.

Извадете месото в чиния, намалете котлона на средна температура и в тигана сипете виното. Оставете алкохола да се изпари за няколко секунди и добавете захарта, разбъркайте, за да се разтвори и сипете две лъжици горчица.

Разбъркайте отново и сипете бульона, върнете месото в тигана, подправете със сол и черен пипер и захлупете.

Задушете за 20-25 мин, като периодично отваряте капака и разбърквате. Ако течността много е извряла, добавете още малко бульон.

Накрая сосът трябва да се е редуцирал наполовина, сложете маслото и подправете със мащерка.

Поднесете пилешкото, полято със соса, по желание поръсете със магданоз.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар