Патладжан Имамбаялдъ

10/02/2017
МАРИЯ
отМАРИЯНовак73
"Опитате ли веднъж Патладжан Имамбаялдъ, няма как да не го запомните за цял живот "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 659
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 - 5 светло лилави, можеи тъмно лилави или бели
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • домати - 500 г консерва (ако искате, минете ги през блендер)
  • сол - на вкус
  • захар - 1 - 2 щипки за доматите
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъмните патладжани горчат - поставете ги в солена вода за 30-40 мин.

Срязваме патладжаните през средата, дупчим ги с вилица, посоляваме, поръсва ме със зехтин (олио), печем 220 градуса, докато омекнат, намачкваме ги с вилица отгоре, да стане като лодка.

Приготвяме доматения сос с лука, нарязан на едро (до омекване на лука) накрая прибавяме магданоза, пълним патладжаните, печем 30 мин на 200 градуса.

По желание може да ги поръсите с настърган кашкавал.

PS: Останалия сос сипваме в тавата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар