Царевични тортиля питки

25/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Ето как се правят прословутите царевични питки тортиля, които може да поднесете с плънка по избор!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 753
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • мазнина - 1 к.ч. разтопена мас или олио
  • бира - 200 мл светла или вода
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от двата вида брашно, мазнината, бирата и солта. Оформете от него топки с големина на яйце и оставете да престоят за около 15 минути.

След това ги разточете на тънки питка с диаметър 12- 15 см. Тортиля питките изпечете върху сгорещена плоча, сач или тиган.

Все пак плочата не трябва да е много силно нагрята, за да не изгори. Обръщайте тортиля питките да се изпекат от др. страна щом се получат мехурчета.

Поднесете тортиля питките с пълнеж по избор.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Барми
Барми
22.12.2016 20:05
Престраших се и обрах точките на мъжете в къщи. Не че са мексиканци и не че всеки ден ядат тортили, но това, което се получи, им хареса. За течност ползвах газирана вода. Напълних ги с пилешко на жулиени със сметана, топено сирене и салата от китайско зеле и моркови.
0
0
Ирина Андреева Jolie
Аууу страхотни :) така или иначе няма от къде да се купя готови,ще ги приготвя по тази рецепта :)
1
0
Радомира Михайлова
Много сполучливи и вкусни...приготвих ги с вода...бирата ми се досвидя...хихи...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв