Свежа бисквитена торта с бишкоти

11/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак124462101
"Хем бисквитена, хем с бишкоти - елате при нас да видите как стават тези работи "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 824
  • Преглеждания за месеца677
  • Преглеждания за седмицата320
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът. Около 200 мл от млякото се отделя за разбиването на пудингите, брашното, яйцето и захарта. Останалата част от млякото се кипва и бавно и постепенно се прибавя към него разбитата смес Щом кипне кремът се вари не повече от 2 мин.

Дръпва се от котлона и му се добавя маслото и ванилията. Разбърква се хубаво, ако има бучици пускате миксера.

В правоъгълна форма с ринг за торта се редят първо потопените за миг бисквити. Изсипвате част от крема. Върху него редите бишкоти потопени за миг в сок от компота. Следва крем и още един ред потопени бисквити.

Така приготвената торта престоява в хладилник за няколко часа. След това се освобождава от ринга и се поръсва с пудра захар. Украсена е с коктейлни череши. Тортата се нарязва по формата на бисквитата отгоре.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар