Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа с пилешко месо и дробчета

Супа с пилешко месо и дробчета

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Пилешката супичка по селски с дробчета и месце беше и си остава най-доброто средство за борба с вируси и настинки"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 200 г
  • пилешко месо - 200 г бяло
  • картофи - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • домати - 2 с.л. от консерва
  • фиде - 1 гнездо
  • олио - 1 с.л ако е необходимо
  • магданоз - 1 с.л. сух
  • вода
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дробчетата с вода. Измиваме и пилешкото месо с вода. Режем го на едри парчета. Сваряваме ги поотделно. Като се сварят пилешките дробчета, ги прехвърляме в чиста чиния.

При вареното на месото слагаме 1 щипка сол. След като се свари, го накъсваме на малки парченца. Свареното месо го слагаме и него при дробчетата. Прецеждаме бульона при вареното на пилето.

Слагаме го в чиста тенджерата. Слагаме на котлона. Подправяме с щипка сол при необходимост. Добавяме 1 с.л. олио, ако е нужно. В случая не сложих, защото е домашно и е по–мазно месо.

Обелваме моркова. Нарязваме моркова на ситно. Лука го почистваме, измиваме и нарязваме също на ситно. Слагаме ги в бульона. След като кипне, слагаме доматите (около 2 с.л.), нарязани, от консерва.

Оставяме да поври. Обелваме картофа и го режем на малки кубченца. Слагаме ги в тенджерата. Добавяме дробчетата и пилешкото месо. Оставяме супата да поври.

Към края на варенето слагаме фидето. Подправяме със сушен магданоз. След като е готова, сваляме от котлона. Сервираме я, докато е още гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: