Панирани картофени кюфтета с изненада

11/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"На тези картофени кюфтенца им отива зелена салатка, студена бира и весела компания "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи – 1 кг
  • яйца – 2 бр.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 к.л. смлян
  • копър – 5 - 6 стръка
  • зелен лук – 2 стръка
  • шунка – 200 г
  • кашкавал – 150 г
  • прясно мляко – 2 с.л.
  • хляб – 1 филия, суха
  • галета – 2 - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сварете с люспата, а след като изстинат, ги обелете и настържете с ренде. Поръсете със сол, смлян черен пипер, накълцан копър /или други подправки/.

Чукнете едното яйце и добавете нарязан на дребно пресния лук. Омесете и от сместа оформете кюфтета – бомбички. Сплескайте топчето в ръка и вътре сложете кубче шунка с размери 2/2 см. До кубчето шунка, сложете по две резенчета от кашкавала.

Оформете като кюфте и оваляйте в брашно. В купичка разбийте с вилица едно яйце, заедно с 2 с.л. прясно мляко. В друг съд стрийте една филия хляб и трохите смесете с 2-3 с.л. галета.

Картофените кюфтета потопете първо в яйцето, а после оваляйте в трохите. Изпържете ги, като ги пускате по три в малка касерола, в която е загряло обилно олио.

Внимавайте да не прегорят, защото стават бързо. Отиват им зелена салата, рукола, прясна краставица. А защо не и чери домати, пукнати в сгорещен тиган, намазан съвсем леко със зехтин, както са си на чепката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар