Панирани картофени кюфтета с изненада

11/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"На тези картофени кюфтенца им отива зелена салатка, студена бира и весела компания "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 279
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сварете с люспата, а след като изстинат, ги обелете и настържете с ренде. Поръсете със сол, смлян черен пипер, накълцан копър /или други подправки/.

Чукнете едното яйце и добавете нарязан на дребно пресния лук. Омесете и от сместа оформете кюфтета – бомбички. Сплескайте топчето в ръка и вътре сложете кубче шунка с размери 2/2 см. До кубчето шунка, сложете по две резенчета от кашкавала.

Оформете като кюфте и оваляйте в брашно. В купичка разбийте с вилица едно яйце, заедно с 2 с.л. прясно мляко. В друг съд стрийте една филия хляб и трохите смесете с 2-3 с.л. галета.

Картофените кюфтета потопете първо в яйцето, а после оваляйте в трохите. Изпържете ги, като ги пускате по три в малка касерола, в която е загряло обилно олио.

Внимавайте да не прегорят, защото стават бързо. Отиват им зелена салата, рукола, прясна краставица. А защо не и чери домати, пукнати в сгорещен тиган, намазан съвсем леко със зехтин, както са си на чепката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!