Мекиците от едно време

11/02/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак1301237
"Знаете ли колко поколения са израснали с тези мекици и колко малко от днешните деца са имали шанса да ги опитат? Да поправим тази несправедливост!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 601
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч.
  • мая - 1 с.л.
  • захар - 2.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме дълбока купа и в нея слагаме маята, захарта, солта и вода. Разбъркваме хубаво и прибавяме брашното постепенно, като гледаме да стане на много гъста каша.

Брашното се слага постепенно, защото има разлика в марките брашно. Някой път може да се наложи да се сложи повече от 4 ч.ч., а някой път по-малко.

Покриваме с фолио и оставяме в хладилник за цяла нощ или поне за 6 часа, за да увеличи обема си поне 3 пъти. Трябва да е цялото на шупли, когато е готово.

Когато е готово, в купичка сипваме вода, в която ще топим пръстите си, докато правим мекиците, защото са много лепкави.

Нагорещяваме оста олио, така че да плуват в мазнина, може и във фритюрник. Вие решавате как ви е по-удобно.

Топите ръцете си във водата, взимате от тестото, оформяте много бързо мекица и слагате да се пържи до готовност от двете страни.

Като ги извадим, ги слагаме върху хартия, защото са много мазни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар